(31-07-19) GENT D'ESTRAC DEMANA PRESÈNCIA DE TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS ALS TRIBUNALS DE CONTRACTACIÓ.

CdE 190731.- Va ser una altra de les propostes que GdE va presentar al Ple del 22 de juliol: que tots els Grups Polítics formin part de tots els tribunals i meses de contractació que des del 2016 només hi participen els membres del Govern. Ho va explicar el portaveu Albert Batlle: “és una bona pràctica de participació, responsabilitat i transparència que mai s’hauria d’haver deixat de fer. És l’ajuntament qui contracta, no el govern, per tant millor que tothom hi estigui representat”.

En els darrers anys, han estat nombrosos els concursos que s’han celebrat i que s’han adjudicat per decisió d’un tribunal amb representants polítics (només del Govern). Des del de vigilància i salvament de les platges, als de selecció de personal administratiu, docent, laboral o de la policia. També els d’informàtica, parades mercat, guinguetes, obres públiques, subministraments i alguns més.

L’alcaldessa Rosa Pou (ERC) va respondre dient que precisament tendien a suprimir els polítics dels tribunals, probablement expressant més un desig, que no pas una realitat (per ara). Batlle s’hi va mostrar conforme: “és millor que les valoracions dels tribunals només siguin tècniques i professionals, però cal que hi hagi polítics, llavors que siguin de tots els partits, no només del govern" va concloure el portaveu de GdE.

Pou va dir que en prenia nota, però no va expressar cap compromís concret al respecte. Veurem!

Comparteix