(31-05-20) LA RIERADA INTERMINABLE

FA NOU SETMANES QUE DURA I NO SEMBLA HAGI DE PARAR

NOTA.- Davant la negativa del Govern a informar (web, Portada) dels temes del Ple-25M, GdE els comentarà, enllaçant amb la gravació de la sessió, per poder constatar el seu contingut.
CdE 200531.- GdE va presentar una pregunta al Govern sobre l’estat lamentable de la Riera i el su entorn, per la contínua baixada d’aigua, sorra i fang que fa setmanes, embruta i molesta, dia sí, dia també, amb només contades excepcions i que GdE ja havia denunciat. (ENLLAC-1).
La resposta no va ser convincent. A part d’explicar l'origen (acumulació de pluja als aquifers) i algunes accions puntuals que s’han fet, segons el Govern estem davant un problema irresoluble perquè ningú sap fins quan l’aigua brollarà i, pel que es veu, ningú sap (o vol) aturar-la.
Albert Batlle, portaveu de GdE, es lamenta de la situació. “Fa setmanes que demanen que es facin dics o barreres provisionals a la part alta de la riera per evitar que, si no tota, almenys la major part de l’avinguda no arribi al tram asfaltat, però no hi ha manera” – diu Batlle que també troba a faltar més decisió per part de l’Ajuntament de Caldes a l’hora de reclamar acció al de Sant Vicenç o a qui calgui. ”.
Igualment, per GdE, segueix essent incomprensible que el Govern es negui a demanar a l’ACA la que seria la solució definitiva. “Tard o d’hora, el tram asfaltat s’haurà de soterrar perquè tot passi per sota, igual com a les altres rieres o com la part final de la nostra. L’ACA ho havia de fer el 2002 però es va ajornar per falta de pressupost. Se’ns fa difícil de calcular el cost en neteges i reparacions que això ha significat per l’Ajuntament i pels veïns. – “Són molts anys, i moltes rierades” – diu Batlle, que creu ja ha arribat l’hora que s’actuï - “Si després del temporal d’octubre, el Glòria i l’episodi actual, el Govern encara no ho vol demanar, no sé què més hem d’esperar que passi...”.
ENLLAÇ-1 - https://www.facebook.com/GentEstrac/posts/1659433820875476
ENLLAÇ 2 – PLE.25M - https://www.facebook.com/GentEstrac/posts/1680996702052521
FOTO: 1-2 Riera Caldes / 3 tram SVM / 4 mina d'aigua

Comparteix