28-02-21 - MERCÈ TORRAS i LES CABÒRIES D'ERC

PRECISIONS

CdE 210228.- ERC ha emès dos comunicats relatius a l'edifici de la Fundació Mercè Torres i el seu enderroc controlat i posterior reconstrucció. En el primer remet el lector al Ple Municipal del 27 de gener de 2020 per demostrar que hi va haver acord unànime dels Grups per tirar-lo endavant, talment com si algú després ho hagués posat en dubte.
Està bé que ho faci perquè l’acord és cert. Tan cert com que la notícia que després del Ple es va publicar al web municipal, parlava d’una moció de només ERC i PSC, fet que va obligar a GdE a presentar per escrit una queixa que va ser contestada amb un Decret de l’Alcaldia (27.03.2020), admetent-la, i obligant a publicar l’oportuna rectificació dient que havia estat una proposta CONJUNTA (Foto).
Després d’aquell Ple però, no hi ha hagut encara cap nova reunió dels Grups per parlar-ne, però si que el Govern ha aprovat pel seu compte i sense comentar-ho el projecte d’enderroc (9 de juny de 2020), fet que també va motivar que GdE es queixés en una Junta de Portaveus i s’acordés tractar-ho en una nova reunió específica que mai s’ha fet.
Per tant, GdE ha tingut i té molt clar que la qüestió de la Fundació afecta tot l’Ajuntament. Potser altres – fins ara – no tant. En qualsevol cas, queda pendent consensuar el detall de l’enderroc i també, la reconstrucció posterior que, estaria bé, fos per consens entre tots.
AIGUA PASSADA
GdE va néixer just fa dos anys (2019). Totes les trifulgues anteriors que relata ERC a l'altre comunicat, no l'afecten. Al contrari, cansen. És aigua passada que cíclicament algú remou, sense adonar-se que no serveix per res. GdE ja es va pronunciar en el seu dia (LLEGIR ENLLAÇ) i no hi tornarà. Ara toca treballar pel futur.
GdE (9.1.2019) https://www.facebook.com/GentEstrac/posts/1244080665744129
FOTO 1: Façana principal / FOTO 2: Decret Alcaldia

Comparteix