(28-01-20)SEGONA NEGATIVA DEL GOVERN A SOTERRAR LA RIERA

GdE HO SOL·LICITARÀ A L’ACA

CdE 200128.- Al Ple del 27G, GdE va tornar a demanar al Govern que requerís a l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) el soterrament del tram de riera que falta, des del pont del Camí Ral fins a l’alçada de l’autopista, ja dins el terme de Sant Vicenç del Montalt, però per segona vegada, el Govern s’hi va negar.
Després de l’enèsima repetició de les molèsties i de la incomunicació entre les dues bandes de la riera que han provocat els darrers aiguats i també de l’enèsima factura que l’Ajuntament haurà de pagar per arreglar els desperfectes, sembla mentida que el Govern es resisteixi tant a reclamar allò que com a ciutadans ens pertoca.
Durant el debat plenari, l’alcaldessa Rosa Pou (ERC) va dir que no volien demanar el soterrament, perquè estaven a punt d’aconseguir que l’ACA netegés, per fi, la conducció subterrània que hi ha al tram final de la riera – “Si fan això, ja estarem contents” – va dir.
“Doncs no” – respon Albert Batlle, portaveu de GdE – “Treure la sorra i brutícia acumulada a la conducció subterrània no és cap favor, és una obligació de l’ACA que fa anys no fa. També ho és que acabi la canalització de la riera igual com ha fet a tots els pobles del Maresme”
“Potser el Govern no sap o no recorda que l’ACA es finança amb el cànon de l’aigua, un impost que suposa el 30% del total del rebut que paga tothom (els caldencs, també !) i que recapta uns 450 Milions d’€ cada any – afegeix Batlle – Ja toca que es retorni el que paguem.
Si el Govern no ho demana, ho farà Gent d’Estrac” - anuncia Batlle – “Enviarem un escrit a l’ACA i, si cal, demanarem als veïns/es que també el signin. No ens respondran de seguida, ni actuaran immediatament, però de moment els recordarem que a Caldes hi ha una situació injusta, que fa vint anys que dura i que l’han d’eliminar”.

Comparteix