(28-01-20) SENYALITZACIÓ INFORMATIVA VIÀRIA: ACTUALITZACIÓ PENDENT

EL GOVERN FARÀ PAGAR AL COMERÇ 97,5 € PER SENYAL i ANY. GdE NO HI ESTÀ D'ACORD !

CdE 200128.- El Ple del 27G va aprovar amb els vots favorables del Govern (ERC-PSC) i els contraris de JxC i GdE, la modificació de l’Ordenança Fiscal nº 29 de Senyalització i Publicitat Viària que, entre altres novetats, obliga als comerços a pagar 97,5 € a l’any, per senyal que col·loquin a la via pública.
Fins ara, aquesta senyalització era gratuïta. L’anunciant només havia de demanar permís i això si, fer-se càrrec del cost de la seva instal·lació. A partir d’ara, a més, hi haurà d’afegir la taxa anual abans citada.
Albert Batlle, portaveu de GdE explica que “la nova taxa ens sembla injustificada, representa un encariment important que restringirà la informació i no sabem bé a què obeeix, si no és per voler recaptar alguns diners més. En canvi, trobem a faltar la racionalització de la caòtica senyalització actual que fa anys ningú revisa ni ordena”.
I és que a parer de GdE, falten senyals que informin adequadament i en canvi, n’hi ha que directament desinformen, i altres d’errònies perquè la informació que faciliten ha canviat. A més, el garbuix de lletres, colors, mides i formes és tan espectacular que sovint despista, igualment com l'errònia ubicació d’algunes.
“En lloc de posar preu, el que ha de fer el Govern és procedir a l’actualització i distribució adequada de la senyalització informativa, també la comercial, afegint les que falten, retirant les inútils i substituint les obsoletes” – conclou Batlle.

Comparteix