(27-11-20) BALNEARI DE LA PLATJA – PÀRQUING PARC MARAGALL

GdE PRESENTA AL PLE, UNA PROPOSTA D’ACTUACIÓ

201126.- GENT D’ESTRAC ha presentat una proposta pel PLE MUNICIPAL del 30N que recopila tots els antecedents que hi ha hagut des que els anys noranta es va començar a parlar de construir un balneari municipal a la platja, i que acaba plantejant les ACTUACIONS que cal enfrontar per intentar REVERTIR la mala situació actual dels dos equipaments municipals que hi ha a la zona litoral de Caldes: el BALNEARI-THALASSO i el PÀRQUING SOTERRAT del Parc Maragall.
En la seva exposició de motius, molt extensa i detallada (36 pàgines), GdE explica que ha fet la recopilació de “manera asèptica i sistemàtica per poder entendre tot el que ha passat, avaluar la situació crítica actual i plantejar les accions que cal emprendre per redreçar-la”.
Pel que fa el Balneari, per GdE primer cal regularitzar la situació amb el Ministeri de Medi Ambient que, de fet, n’és el titular, aconseguint allargar el termini concessional per disposar de marge suficient per a convocar una nova licitació d’explotació que, contràriament al que diuen algunes veus, no cal que l’obtingui qui gestioni l’Hotel Colon veí.
GdE considera també que són els responsables de la degradació actual de la instal·lació i de la barreja inicial de zones de titularitat pública (balneari) i privada (hotel) els qui hauran d’assumir els costos del retorn a la legalitat i al bon funcionament que caldrà efectuar.
“No pot ser que després del que ha passat, ara se n'hagin de fer càrrec d'una manera o altra els/les ciutadans/es caldencs/ques - diu Albert Batlle, portaveu de GdE, que afegeix: “Es parla d’obres que poden costar mig milió d’euros, però també d’un deute de 650mil, que cal cobrar, i d’un embarg de 900mil que, com sigui, cal esquivar.
Pel que fa el Pàrquing del Parc, GdE constata les mancances de la concessió inicial l'any 2001, amb menys places de les previstes i en bona part reservades pels clients de l’hotel. També explica que l’Ajuntament no ha exercit prou les seves atribucions de titular i proposa que es revisi la concessió, arribant a la seva revocació i nova licitació, si cal, per garantir el funcionament que se suposa ha de facilitar.
En resum, una proposta en positiu que Batlle justifica dient que “hem pensat que calia posar el problema sobre la taula per veure si, entre tots, som capaços de trobar-hi la solució”.

Comparteix