(27-10-20) GUINGUETES PLATJA I PARC MARAGALL

CÀNONS 2020: EL GOVERN NO DESCOMPTA PEL CV19 - MALESTAR DELS CONCESSIONARIS

CdE 201026.- Ha caigut com un cop de massa entre els titulars de les concessions municipals de les guinguetes de la platja i del Parc Maragall, que el Govern Municipal (ERC-PSC) els hagi liquidat el cànon corresponent a l’any 2020, sense aplicar cap mena de descompte per l’aturada de l’activitat i/o les restriccions d’ocupació que han patit per culpa de la pandèmia del CV19.
Malgrat promeses i anuncis publicats, la liquidació – que això sí, s’ha endarrerit uns mesos -, els ha arribat igual que les dels anys anteriors, fet que ha generat el lògic malestar -per dir-ho suau- entre els afectats, ja prou amoïnats per les conseqüències que està originant el rebrot exponencial de les darreres setmanes.
En el cas dels de la platja, crida l’atenció que l’Ajuntament hagi reclamat al Ministeri de Medi Ambient i la Generalitat, dels quals és concessionari d’aquests locals, que apliquin descomptes pel CV,19, també en relació l’ocupació de la platja (gandules, terrasses i tendals), i que en canvi no els hagi repercutit als seus concessionaris.
La majoria ja ha reclamat al Govern que reconsideri els imports i/o que fraccioni el pagament i estant a l’espera de resposta que, “cal suposar serà positiva” – diu Albert Batlle, portaveu de GdE, que afegeix: “la reducció pel CV19 es va pactar per a tots els concessionaris, a les reunions dels Grups Municipals d’abril passat. No entenc per què no s’ha practicat d’entrada. Costava poc facilitar les coses – diu Batlle -, perquè no crec que el Govern vulgui obviar els acords per ajudar als afectats. Espero que tot sigui un malentès!
FOT: arxiu propi.

Comparteix