26-04-21 - SOBRE EL MODEL DE POLICIA LOCAL

GdE DEMANA DECISIONS I MESURES IMMEDIATES

CdE 210426.- GdE ho va plantejar en el darrer Ple, però només va obtenir promeses vagues del Govern (ERC-PSC) que, per ara, no s’han concretat. Més aviat al contrari, tot apunta que no hi ha voluntat política d’afrontar el problema de fons del funcionament de la Policia Local, que s’ha vist agreujat per determinades actuacions, poc encertades -per dir-ho suau- d’alguns dels seus agents.
L’alcalde Òscar Baró (ERC) va trigar, però finalment va ordenar que s’obrís un expedient per investigar alguns d’aquests fets, tal com la persona afectada, GdE, els sindicats i altres, havien demanat. Però fins avui, cap novetat. No s’ha fet res més. Cap notícia al respecte.
“El problema no és d'un incident concret, que cal resoldre bé i sense embuts – diu Albert Batlle, portaveu de GdE-. Ve de més enrere. Ve del model de Policia que volem a Caldes. S’ha de tenir clar que els darrers vuit nomenaments d’agents, s’han fet sense convocatòria pública. Que no s’han contractat dones, ni veïns/es de Caldes que ho havien demanat. I que als agents contractats, no se'ls ha facilitat formació especifica sobre el poble, ni de com han de ser les seves tasques de proximitat i col·laboració amb la ciutadania.
Per això GdE va presentar la proposta, per definir aquests protocols. Perquè cal afrontar-los i prendre decisions. Hem ofert col·laboració i consens, però per ara, en va. Veurem. És un tema prioritari que no admet més dilacions ni dubtes. Estem segurs que la majoria de caldencs i caldenques saben el que demanden i esperen de la SEVA Policia Local. Només cal aplicar-ho – conclou Batlle.

Comparteix