25-03-21 - DILLUNS 29M, NOU PLE MUNICIPAL

GdE PROPOSA EL 9 DE JULIOL COM “DIA DE CALDES”
TAMBÉ CONSENSUAR EL MODEL DE POLICIA LOCAL
I TORNA A PREGUNTAR PEL CONSULTORI MÈDIC

CdE 210325.- Pel dilluns 29 de març s’ha convocat una nova sessió plenària de l'Ajuntament. A més dels temes de gestió que presenta el Govern, relatius a una delegació a la Diputació i a l’increment del 0,9% de la massa salarial del personal, també es debatran les iniciatives que presentin els Grups Municipals.
GdE n’ha presentat dues, Una, per instaurar el 9 de juliol com DIA DE CALDES, per tal de commemorar la FUNDACIÓ del poble, tal dia farà 802 anys (el 9 de juliol de 1219). Una edat de la qual no tots els pobles poden “presumir”. La idea és que aquest dia i els contigus, es dediquin a divulgar la història, tradició, cultura i patrimoni material i immaterial del poble, així com altres activitats que es considerin, tant a iniciativa municipal com de les entitats i/o particulars.
“Portem molts anys "celebrant" el sant (Remei el 8 de setembre, Llúcia el 13 de desembre”). Ara es tracta de començar a celebrar el "cumple" (9 de juliol) – diu Albert Batlle, portaveu de GdE.
L’altra iniciativa presentada té a veure amb la POLICIA LOCAL. Proposa actualitzar de manera consensuada la seva organització i pautes d’actuació, d’acord amb la llei, però adaptant-les a les particularitats del poble. Es demana que mentrestant s’aturin els tràmits que s’han iniciat, de manera poc organitzada a parer de GdE, per així ajudar també a rebaixar la conflictivitat existent.
“És, primer definir, després decidir i finalment actuar, i no al revés com s’està fent ara “ diu Batlle.
Pel que fa les preguntes, GdE en presenta unes quantes sobre temes d'actualitat i de preocupació ciutadana. Entre altres, torna a insistir en la reobertura del CONSULTORI i demana que l’autobús que des de fa poc uneix Arenys amb l’hospital de Mataró, també pari a Caldes.
El Ple es podrà seguir en directe des d’aquest enllaç
https://www.youtube.com/channel/UCurKLntseb5yeOmGSHX-mXw

Comparteix