22-02-21 - FUNDACIÓ MERCÈ TORRAS ENDERROC IMMINENT - RECONSTRUCCIÓ URGENT

PORTADA 264, febrer 2021)

CdE PORT.264.- El Ple de l’Ajuntament de 27 de gener de 2020, va acordar l’enderroc (amb mesura i garanties) com a una necessitat per a garantir la seguretat de l’edifici que s’ha anat deteriorant i ensorrant durant anys, des que al 1987, ja es va inspeccionar i decretar el seu estat ruïnós. Llavors encara estava habitat parcialment. Després els inquilins (veïns i C.Roja) van marxar pel perill evident. Mica en mica, tot ha anat a pitjor i sembla no hi ha més remei que l’enderroc.
El problema es planteja a l’hora de definir com s’ha de fer i en quina mesura, perquè l’edifici està catalogat dins el PEPPA (Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic) en diferents categories de protecció dels seus elements, com per exemple, el manteniment façana principal (carrer Callao) i altres components a preservar.
Després del Ple citat (gener 2020), el pas següent va ser que el Govern va aprovar el Projecte d’Enderroc que es va sotmetre a informació pública penjant-lo al web municipal, moment en el qual (juny 2020) GdE el va poder consultar, igualment com potser també van fer altres persones. És a la vista d’aquest document que no concreta del tot com s’ha d’actuar que hem expressat públicament la nostra preocupació, també en reunions municipals, i sempre se’ns ha dit que és voluntat de tots els Grups que el procés es faci amb total respecte al que diu la fitxa del PEPPA.
No som tècnics, i no sabem quins són els procediments adequats; però estarem atents perquè es conservi tot el que es pugui i perquè la reconstrucció, quan es faci, reprodueixi i mantingui l’aspecte de l’edificació actual, independentment de la distribució que es pugui establir dels espais interiors, en la línia del que s’ha fet, en base els mateixos arguments, a la reconstrucció d’un altre edifici del carrer Callao que forma part del conjunt que cal i volem preservar.

Comparteix