(2-07-19) VIGILÀNCIA PLATGES

PREOCUPA QUE EL VEHICLE DE SALVAMENT ESTIGUI A ARENYS I NO A CALDES

CdE 190726.- GdE va traslladar al Ple del dilluns 22 de juliol, la seva preocupació per les deficiències del mòdul de salvament instal·lat a la platja, per la dotació del personal de vigilància que és inferior a la contractada i sobretot, per l’absència del vehicle de salvament (embarcació o moto aquàtica) que, també, segons contracte, hauria d’estar permanentment a punt la platja de Caldes.

Joan Baró (PSC), en nom del Govern, va explicar que el mòdul que contracta l’Ajuntament (2.500 €/any), s’ajusta als requeriments legals, però va reconèixer que és d’inferior qualitat i condició que el de la Creu Roja. Va confirmar també, que no sempre hi havia els quatre socorristes que marca el contracte, ja que un exercia les funcions de coordinador i compartia dedicació amb altres platges.

Pel que fa l’embarcació o moto aquàtica, Baró va dir que habitualment s’està al port d’Arenys, quan no navega, però que gestionaria que estigués sempre disponible a la platja de Caldes, tal com demanava Gent d’Estrac. “No ho diem només per complir el contracte vigent, sinó per la seguretat dels usuaris” - ,va dir el seu portaveu, Albert Batlle.

Finalment, Baró també va explicar que la responsabilitat dels qui vigilen les platges arriba fins a 200 metres, mar endins i que més enllà, ja és cosa de Salvament Marítim. Comentari aquest que va donar peu a què Batlle insistís: “El vehicle ha de permetre el socors immediat en cas de necessitat. Si hem d’esperar que vingui d’Arenys o que s’hi arribi nedant, potser ja no hi serem a temps. És un risc innecessari. Tant de bo no faci falta mai, però s’ha de resoldre abans no ens n’hàgim de penedir – va remarcar el portaveu, davant Baró que va tornar a dir que ho solucionaria.

Comparteix