(19-08-19) SEGURETAT PRECÀRIA A LA PLATJA

NO HI HA EMBARCACIÓ DE SALVAMENT, TAMPOC A ARENYS NI A SANT VICENÇ

CdE 190819.- Malgrat figurar com a element indispensable als contractes que els tres pobles (Caldes, Arenys i Sant Vicenç) han signat amb la mateixa empresa (Pro-Activa) que es cuida de la vigilància i salvament a la platja, a cap dels tres hi ha cap mitjà motoritzat, sigui moto o barca, que faciliti l'assistència i/o trasllat ràpid en cas d’accident dins l’aigua.

GENT D’ESTRAC ja va expressar la seva preocupació per aquest fet al Ple Municipal del 22 de juliol passat (ENLLAC). Joan Baró (PSC), regidor responsable, va reconèixer l’incompliment (també el de la manca de personal) dient però que hi havia una barca al port d’Arenys i que procuraria solucionar-ho, abans no s’hagués de lamentar alguna desgràcia.

Avui, pràcticament un mes després, no consta que s’hagi resolt. Al contrari. S’ha sabut que l’incompliment va més enllà de Caldes, la qual cosa, òbviament, empitjora la situació, ja que, pel que sembla, entre els ports d’Arenys i Balís no hi ha cap mitjà ràpid de salvament. Pro-Activa només en disposa d’un que es mou principalment a la zona nord del Maresme.

Fa pocs dies, GENT D’ESTRAC va insistir en aquesta qüestió. Va adreçar un escrit a l’alcaldessa Rosa Pou (ERC) i al regidor Joan Baró demanant prompta solució. No tant per l’incompliment contractual (que també!), sinó pel risc evident que significa mantenir la negligència actual. No en va, segons dades oficials, ja són 21 les persones que han perdut la vida a les platges catalanes durant el que portem d’estiu.

ENLLAÇ: https://www.facebook.com/GentEstrac/posts/1387006804784847

FOTO: Simulacre. L'accidentat és atès a la platja després de rescatar-lo de l'aigua amb vehicle ràpid.

Comparteix