(18-07-20) FA FALTA MÉS TRANSPARÈNCIA

L’AJUNTAMENT SUSPÈN, PER SETÈ ANY, L’AVALUACIÓ DE LA UAB
GdE DEMANA POSAR-HI REMEI.

CdE 200718.- L'Ajuntament de Caldes suspèn en transparència per setè any consecutiu segons l'avaluació INFOPARTICIPA que ha publicat la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en col·laboració amb els Governs català ,espanyol i altres universitats de l’estat. (ENLLAÇ.1)
L’informe del 2020, li concedeix una puntuació de 43,7%, després d'analitzar 52 punts sobre informació municipal que la ciutadania haurien de poder trobar amb facilitat al web de l’Ajuntament. Aquesta valoració és inferior a la del 2019, que va ser del 44,2%, supera la dels anys 2017 i 2018 que no va arribar al 40% i més o menys iguala la dels anys anteriors, si bé llavors eren menys els punts que s’analitzaven.
Entrant a l’ENLLAÇ.1 es pot comprovar el detall del qüestionari, que també és accessible des del WEB municipal (ENLLAÇ.2). Val a dir però que presenta algunes llacunes i no matisa algunes respostes, raó per la qual, la radiografia de la transparència, es pot considerar com aproximada. No obstant és bon indicador de les mancances informatives que de manera sistemàtica pateixen i han patit els ciutadans/es en els darrers anys.
“Fa anys que el WEB demana un impuls polític pels canvis estructurals i de continguts que necessita.- diu Albert Batlle, portaveu de GdE, que segueix: “Si a sobre hi afegim que la decisió i el control només és governamental – també a les xarxes i al “Portada”-, el resultat final no és gens satisfactori. Ho diu la UAB: en set anys, l’Ajuntament no ha aprovat mai. GdE ha demanat solucions en més d’una ocasió però no ha obtingut resposta ferma. Caldria que, per respecte a la ciutadania, el Govern i els Grups ho consideressin prioritari". - conclou Batlle
E-1: Mapa, qüestionari - https://www.mapainfoparticipa.com/index/mapa/
E-2: Web Ajuntament: http://www.caldetes.cat/document.php?id=6950

Comparteix