(17-10-20)CONSULTORI MÈDIC TANCAT

MÉS ACCIÓ i MENYS PARAULES

201016.- El PSC, que beu de la font preelectoral del 14 de febrer proper, convoca manifestacions per tot el país per reivindicar que es reobrin els consultoris mèdics tancats, i els seus dirigents locals s’afanyen a fer-ho a Caldes. Res a dir. És legítim i un aplaudiment als qui hi assisteixin. Passen per alt, els organitzadors, però, un “lleuger” detall: Aquí, el Regidor de Salut, porta carnet del PSC.
De consultoris tancats n’hi ha arreu. No és un problema només local. És cert. Però la majoria tornaran a obrir quan la pandèmia afluixi i el personal mèdic ara enfeinat torni a la normalitat. N’hi ha alguns però que no podran. Aquells que no reuneixen els requisits indispensables per garantir la salubritat dels professionals sanitaris i dels pacients. Un d’aquests, malauradament, és el de Caldes.
Precisament per aquesta raó, GdE porta quasi dos anys reclamant una altra ubicació. Molt abans, abans, durant i després la primera onada de la pandèmia, públicament i als Plens Municipals. Fins i tot mitjans de comunicació se n'han fet ressò. Però, més enllà de bones paraules i somriure condescendent, no ha obtingut gaire més cosa de part dels responsables municipals: el regidor de Salut i l’Alcaldia.
Durant el confinament pandèmic, a les reunions virtuals de regidors/es, aquest va ser un tema recurrent, fins i tot, amb propostes de noves ubicacions sobre la taula. Però no hi va haver cap moviment ferm al respecte. Ningú del Govern va moure un dit.
Ara, alguns es donen cops al pit explicant que no paren de buscar emplaçaments per si el Departament de Salut opta per reobrir consultoris tancats, però quan el Ple Municipal del 27 de juliol va aprovar per unanimitat reclamar solucions al CatSalut, van trigar més d’un mes – a primers de setembre- a comunicar-ho. I ja no diguem quan més de 200 veïns/es, angoixats i preocupats, van presentar signatures per reclamar es reobri el Consultori i els seus representants, no van obtenir més que les ja sabudes i conegudes, per reiterades, explicacions: no és culpa nostra, estem fent el que podem ...
Si demà al matí, la Conselleria de Salut ordenés reobrir els consultoris (és un dir!), a Caldes no es podria, perquè malgrat que fa mesos -anys- que se sap, l’actual no serveix i, l’alternatiu, encara no el tenim a punt ... això si, el “seguim buscant” quan no estem de manifestació .....

Comparteix