(17-09-20) BALNEARI PLATJA: TANCAT, EMBARGAT ... I ARA, TAPIAT

QUATRE ANYS QUE COSTARAN MOLT CARS

CdE 200825.- A més de les irregularitats en l’explotació del Balneari-Thalasso Municipal de la Platja que van desembocar en la rescissió formal -què no real- del contracte del concessionari -Stelgroc SA- decidida pel PLE de l’Ajuntament l'abril de 2016, és una evidència indiscutible que en els darrers quatre anys (2016-2020), la situació no ha fet sinó empitjorar.
Només cal veure les imatges. Ja se sabia que l’establiment municipal estava tancant i embargat. Ara, juntament amb l’hotel, també està tapiat, fet que no augura res de bo i que evidencia que fins avui, ningú ha estat capaç de revocar la nefasta gestió del concessionari.
Està clar que mantenir Stelgroc va ser una mala decisió. “Queda’t fins que no vingui un altre”– van dir -, Fins quan? Un any?, deu?, i si no ve mai ningú? No s’hi val. No és correcte. No està legalment permès. La LLEI és molt clara: el màxim que es pot allargar un contracte són SIS MESOS, els justos per tramitar, si cal, els canvis, i prou. Ni un dia més.
Per tant, el concessionari fa QUATRE ANYS que gaudeix d’una PRORROGA de “facto”, adjudicada directament, sense l’obligat concurs que marca la llei. Una clara infracció que ja es veurà com acaba, però que de moment ja ha comportat un perjudici molt evident: instal·lacions en mal estat, deutes copiosos, embargs milionaris i el desprestigi més absolut de la tradició termal caldenca.
Durant tot aquest temps, el Govern Municipal ha ignorat les múltiples irregularitats, tant tècniques com de gestió. Només l’Agència de Salut de Catalunya ha provat, no sempre amb èxit, corregir les sanitàries i de mal funcionament detectades. Potser el símbol més evident de tot plegat és que des del 2013 no hi arriba l’aigua termal malgrat la major part dels anuncis publicitaris de l'establiment diguin el contrari.
Instal·lacions tancades (ara tapiades) i en deteriorament accelerat. 550mil € de deute amb l’Ajuntament (entre hotel i balneari) i 1,2 M€ d’embarg (només del balneari, malgrat ser de l’Ajuntament), dibuixen un panorama francament desolador de molt difícil redreçament a menys que s’afronti d’una manera decidida el problema i s’aparqui la passivitat dels darrers anys.
No hi ha temps ni opcions per altra cosa.

Comparteix