(17-05-20) PRESSUPOST 2019: GESTIÓ POC EFICAÇ DEL GOVERN

ELS INGRESSOS ATÍPICS EVITEN LA SOTRAGADA.

CdE 200516.- Fa pocs dies, el Govern ha publicat la notícia de la liquidació del pressupost 2019, amb grans titulars sobre la reducció de l’endeutament, però amb una redacció del tot incomprensible pels qui no dominin el llenguatge comptable, que són la majoria dels ciutadans/es.
Com sempre, és una exposició de part, incompleta i no objectiva. Ja se sap, les xifres cadascú les interpreta com vol. Així, mentre per uns 2019 és un èxit de gestió, per altres, GdE inclosa, no ho és tant.
Ho expliquem. El balanç final enregistra més despeses que ingressos. Uns -13mil € que, afegits a un paquet de factures pendents que s’han passat al 2020 perquè no “hi cabien”, fan que el saldo negatiu superi els 200mil €. Que ha passat? Perquè aquesta diferència?.
Fàcil d’explicar, més difícil però, de justificar. Han fallat els ingressos. Per manca de gestió, no s’han cobrat els que s’havien previst. Per sort, els 400mil € de més dels atípics (plusvàlues, llicències d'obres) han evitat la sotragada de les concessions (115mil de 314), dels parquímetres (165mil de 210) i de la deficient recollida selectiva, per citar només alguns dels que no han funcionat com devien.
“Sap greu dir-ho, però la liquidació ha confirmat la gestió poc eficaç del Govern - diu Albert Batlle, portaveu de GdE -. I el que no està bé, és apujar l’IBI de tothom per a compensar-la, tal com s’ha fet pel 2020”.
"En lloc del típic i nefast “..i tu més” amb què alguns partits sovint s’enreden quan parlen de gestió pressupostària, no estaria de més que aquest cop, el Govern reconegués que no fet bé la seva feina, i que la corregirà de cara el 2020. Amb la crisi del “Covid-19” a sobre, farà més falta que mai - conclou Batlle.

Comparteix