(14-06-20) REDACCIÓ DEL NOU POUM: NO ANEM BÉ!

UN ANY PERDUT – I NO PER CULPA DEL VIRUS
CALDES NECESSITA EL NOU PLA

CdE 200614.- La redacció d’un NOU PLA GENERAL (POUM) és un dels deures prinicipals que ha d’executar l’Ajuntament. És IMPRESCINDIBLE posar al dia la planificació urbanística de Caldes amb criteris actuals de futur harmònic i sostenible i deixar enrere el més que obsolet Pla General de 1984 !.
No hi ha quasi cap poble que arrossegui una planificació tan antiga. Per això, l'any 2014, el Govern de CiU, d’acord amb el PSC a l’oposició, va començar els treballs del nou POUM que, avui, SIS ANYS després, encara duren. Hi va haver una aturada de tres anys, decidida pel Govern actual (ERC-PSC) que, l’any passat, va ser rectificada. Per això, abans de les eleccions municipals de maig de 2019, tots els partits es van comprometre a seguir endavant, manés qui manés.
Però per ara, el resultat no pot ser més decebedor. S’HA PERDUT UN ANY. Només una presentació pública a juliol de 2019, amb escassíssima assistència i res més. El Govern no ha fet la feina, i no per culpa del virus. Ni s’ha respectat el calendari, ni s’ha fet la participació ciutadana prevista, ni s’ha presentat l'Avanç compromès.
Al Ple, GENT D’ESTRAC va lamentar la paràlisi i va tornar a demanar l’execució del Pla.
“No és un caprici, és una NECESSITAT – diu Albert Batlle, portaveu de GdE -. “L’urbanisme de Caldes no pot seguir regit per un Pla que té més de 35 anys, de quan ni hi havia mòbils, ni internet i les prioritats eren diferents. És URGENT definir entre tots el Caldes que volem, abans no es facin més disbarats, com el que es vol fer al costat del Cementiri. Cal frenar tant com es pugui la construcció desmesurada i l’especulació. No podem deixar que el poble es faci malbé!
A petició de GdE, al Ple es va acordar una reunió immediata de tots els Grups per rellançar els treballs del POUM. – “A veure si entre tots som capaços de recuperar el temps perdut” – diu Batlle.
NOTA.- Davant la negativa del Govern a informar dels temes del Ple del 25M, GdE sí que ho farà. Per a més dades, VEURE VÍDEO PLE: https://www.facebook.com/GentEstrac/posts/1680996702052521
FOT: Vista turó Caldes (desembre 2019).

Comparteix