13-06-21 - CINC ANYS DESPRÉS, EL POUM SEGUEIX ENCALLAT

MENTRESTANT, ENCARA VAL EL PLA DE 1984
PARTICULARS PRESENTEN NOUS PROJECTES
TORRENOVA 46, ALTRE INTENT !

CdE 210613.- Des de 2016 i sense justificació raonable, el Govern (ERC-PSC) segueix donant llargues a la revisió del Pla General (POUM) que es va iniciar el 2013-2014. Això ha provocat l’efecte crida, i bona part dels plans edificatoris de particulars que fins ara no s’havien executat, de cop, han comparegut a l'Ajuntament.
Com tothom sap i es va dir quan es va aprovar l’Avanç del POUM, els criteris del vigent Pla General del 1984 són més permissius i a voltes, inconcrets, sobre les opcions d’edificar habitatges a indrets que avui encara són paisatge verd. Això ha fet que tots els promotors que temen veure reduïda la seva especulació amb el nou POUM, s’hagin afanyat a presentar els seus projectes buscant el vistiplau municipal.
El Govern, per ara, ha respost en un cas, Torrenova 46, i a favor del promotor que volia fer-hi 14 habitatges en dos edificis de PB+3 al cim del turó de Caldes. La pressió veïnal i la Generalitat ho van aturar, però ara, en ple 2021, s’ha tornat a activar de nou.
GdE va demanar en el darrer Ple que aquest cop el Govern no ho aprovi. Que apliqui l’opció legal més restrictiva del Pla del 1984, tal com s’ha fet històricament a les altres parcel·les de la zona. GdE també va insistir que, d’una vegada per totes, es posi en marxa la redacció del nou POUM, amb la suspensió de llicències corresponent. Així s’evitaran nous casos com aquest, que comprometen greument el futur urbanístic immediat de Caldes.
FOT: Projecte Torrenova 46. Aprovat pel Govern (2019), rebutjat per la Generalitat (2020) i ara tornat a presentar (2021)

Comparteix