(13-02-20) DESEMBUSSAMENT RIERA: PREOCUPEN ELS LLOTS.

EL GOVERN NO HA DE PERMETRE MÉS VESSAMENTS AL MAR

CdE 200213.- Fa dies que l’empresa contractada per l’ACA feineja a la platja i al tram final de la Riera, amb l’objectiu definit de deixar el pas expedit perquè futures avingudes puguin arribar al mar, sense embussar i sobreeixir als trams més compromesos. Una feina, per cert, que no serà del tot completa, ja que sembla no s’actuarà al tram que va des del pont del Camí Ral fins a sota la via del tren.
Això al marge, hi ha una dificultat afegida que potser inicialment no s’havia previst. El llot de color negrós i d’aspecte gens saludable que ha aparegut en quantitats importants i que sembla prové de les deposicions originades pel mal funcionament periòdic de les conduccions d’aigües fecals i de clavegueram que també discorren per la zona.
En un primer moment, són molts els testimonis de vianants que expliquen que el llot es va vessar directament al mar, però sembla que la intervenció de membres del Govern i dels Serveis Tècnics Municipals ho va aturar. Des de llavors, és possible que n’hi hagi hagut algun altre d’incontrolat però essencialment el que s’ha estat fent és barrejar-lo amb sorra per així reduir els seus efectes nocius.
Ara però el problema és comprovar on acabarà aquesta barreja. Si altra vegada es reprendrà el vessament a l’aigua o si serà traslladada a la planta de tractament corresponent perquè s'eliminin, amb garanties, tots els elements contaminants.
GdE s’ha dirigit per escrit a l’alcaldessa i als regidors responsables, per contrastar la informació i per mostrar la seva preocupació. També per a manifestar que, si el conflicte que per ara ha paralitzat l’eliminació dels llots és de caràcter econòmic, té clar que qui ha d’assumir-ne el cost és l’administració responsable de l’actuació, l’ACA, i no l’Ajuntament.
FOTOS.- 1-2 llots / 3 aigua mar bruta / 4 tram desembussat (vist des de Riera/Sta.Teresa)

Comparteix