(09-07-20) BALNEARI PLATJA: TANCAT i PER 1ª VEGADA, EMBARGAT

HISENDA I ELS TREBALLADORS RECLAMEN A STELGROC SA
SILENCI DE L’AJUNTAMENT QUE, DE FET, N’ÉS EL TITULAR

CdE 200709.- Mentre tots els establiments i serveis públics van tornant a la normalitat després la CV19, el Balneari-Thalasso que l’Ajuntament té a la platja continua tancat, sens dubte arrossegat per la crisi de l’empresa que l’explota, Stelgroc SA que també manté tancat l’hotel Colón de la seva propietat.
La crisi és tal, que els embargs i hipoteques que afecten l’HOTEL són multimilionaris. La trista novetat però és que ara, HISENDA, a més, HA EMBARGAT el BALNEARI per un deute de 665mil €, que junt amb els 172mil € que han embargat els TREBALLADORS de l’empresa, fan que s’hagin afectat 838MIL € al REGISTRE de la PROPIETAT perquè, insòlitament, encara hi consta Stelgroc SA com a titular de la concessió.
L’embarg d’Hisenda és va fer l’any passat, l’altre, a principis de 2020 i no consta que el Govern hagi replicat o contestat que l’AJUNTAMENT és el TITULAR del Balneari-Thalasso i que Stelgroc abans era el concessionari - per això el va poder registrar – però que el 2016 va deixar de ser-ho i que per tant, l’embarg no hauria de ser possible.
Potser el problema rau en com explicar la raó per la qual els inspectors d’Hisenda, quan van venir a inventariar l’establiment, van comprovar que Stelgroc SA, quatre anys després, segueix gestionant-lo. O potser perquè també costa de justificar que des del 2016, l’Ajuntament no hagi canviat el Registre per anotar la seva TITULARITAT recuperada.
“És un fet molt greu que embolica més la troca de la mala gestió i de la inexplicable tolerància del Govern (ERC-PSC) cap a l’empresa” – explica Albert Batlle, portaveu de GdE. –“Que no hi hagi aigua termal i que amb prou feines arribi la del mar per la talassoteràpia, no sembla importar, malgrat a la publicitat s'afirmi el contrari. Tampoc sembla molestar que alguns serveis no funcionin per problemes sanitaris o que Stelgroc, entre l’hotel i la concessió, degui segurament més de mig milió d'€ a l’Ajuntament, perquè no ha pagat res des de 2016”
Fins ara els embargs havien afectat l’hotel. És la primera vegada que s’embarga el Balneari per deutes de l’empresa. Sincerament, ja no sabem que més pot passar en aquest establiment que, cal recordar, és de l’Ajuntament, no de l’hotel – segueix Batlle – És tot un cúmul de despropòsits que cal afrontar i resoldre d’una vegada per totes sense deixar passar més temps. GdE ho té clar i en dies vinents presentarà públicament la seva proposta per sotmetre-la a la consideració de la ciutadania i dels Grups Municipals per intentar resoldre el problema – diu Batlle.

Comparteix