(08-02-21) MERCEDES TORRAS: ENDERROC IMMINENT

UN NOU ENFONSAMENT DE LA TEULADA, L’ACCELERA.

CdE 210208.- El passat 4 de febrer, un nou enfonsament parcial del sostre de l’edifici de la Fundació Mercedes Torras, va demandar de la presència de dues dotacions de bombers que van assegurar l’entorn en la mesura del possible i va obligar a encintar tota la vorera amb tanques per impedir qualsevol pas de vianants.
L’amenaça però de col·lapse és tan evident que el Govern ja HA CONTRACTAT una empresa perquè enderroqui l’edifici de manera immediata per evitar mals majors. No obstant, abans s’han de retirar les línies elèctriques que suporta la façana principal. És una altra obra que l’Ajuntament ja va contractar el maig de 2020, però que encara no s’ha executat. En total, el cost de tot el procés ronda els 65mil€.
Val a dir també, que l’ENDERROC compta amb tots els permisos pertinents des que el PROJECTE va ser aprovat i exposat al públic durant l'estiu de 2020, sense que es presentés cap al·legació.
Albert Batlle (GdE) aplaudeix la decisió del Govern. – “Per seguretat cal enderrocar –diu-. Fa un any ho va acordar tot el Ple, i havent-se fet bé els tràmits, no cal esperar. Altra cosa és la reconstrucció de l’immoble, sobre la qual encara no hi ha consens polític. Fa poc, el Govern ha canviat d’opinió i s’ha mostrat favorable a fer el que marca el Pla General: planta baixa per equipaments (Consultori i Casal Gent Gran) i habitatges de lloguer als pisos superiors. Falta però, acordar-ho en ferm i posar fil a l’agulla, perquè, en principi, qui ho ha d’executar és la propietat, és a dir, la Fundació. A veure si aviat es pot materialitzar !

Comparteix