(08-01-21) FUNDACIÓ MERCEDES TORRAS BONA NOTÍCIA: EL GOVERN RECTIFICA

NO HI HAURÀ HABITATGES SOCIALS - MALA NOTÍCIA: 25MIL € MALGASTATS

CdE 210107.- Per començar 2021, la bona notícia és que, quatre anys després, el Govern (ERC-PSC) ha rectificat i ha anunciat públicament la decisió d’oblidar-se dels pisos socials que pretenia fer a l’edifici de la Fundació MERCEDES TORRAS i facilitar la seva RECONSTRUCCIÓ d’acord amb els paràmetres urbanístics actuals, és a dir, preservant els elements patrimonials, protegits, amb els baixos dedicats a funcions socials – CONSULTORI MÈDIC i CASAL GENT GRAN - i dues plantes superiors d’HABITATGES de lloguer que, a preu de mercat, permetin finançar les obres. Just el que GdE ve explicant des del primer dia.
La mala notícia però, és que la rectificació arriba després d’haver-se GASTAT uns 25MIL € en projectes alternatius que ara no serviran per res, malgrat les veus – com la de GdE i altres- que des del primer moment els van qualificar de despropòsits i innecessaris.
Uns estudis, per cert, que han servit d’argument perquè l’alcaldia s’emboliqués amb una exigència a la Fundació de traspàs de la titularitat de l’edifici, perquè segons deia, així l’Ajuntament hi podria invertir. Lluny de tenir èxit, la demanda va originar la reacció contrària de l’altre soci de la Fundació – l’Església- demanant el mateix i per tant, enrocant més la situació.
Sense oblidar l'habitatge social que es pot promoure en altres indrets, amb el nou plantejament tot això ja no caldrà. Ara haurà de ser la Fundació qui afronti la reconstrucció. Necessitarà, això sí, l’impuls de les dues institucions que en formen part: l’Ajuntament i l’Església, qüestió que no hauria de ser massa difícil si de veritat es vol resoldre el problema i gaudir de seguida, dels equipaments que s'hi proposen.
EL PRESSUPOST DE 2021 DESTINA 70MIL € PER L’ENDERROC
És el preu del projecte que va aprovar el Govern fa uns mesos que preveu s’executi si la Fundació no ho fa. Caldrà veure si amb la nova situació el procés no canvia. Però en qualsevol caldria no passar per alt, algunes mancances del Projecte d'Enderroc sobre quins, quants i com, s’han de garantir els elements protegits que cal conservar.

Comparteix