(07-07-20) EL GOVERN SUPRIMEIX LES REUNIONS DE PORTAVEUS.

NO VOL PREGUNTES “INCÒMODES” i REFUSA EXPLICAR LES OBRES DE LA CLAVEGUERA DEL FINAL DE LA RIERA

GdE 200706.- Només ha fet falta que s’hagin fet preguntes sobre qüestions diferents de les del confinament, perquè l’alcaldessa Rosa Pou (ERC) hagi suprimit, sense previ avís, les habituals reunions dels portaveus dels Grups Municipals dels darrers mesos.
Significa una clara pèrdua democràtica, ara que semblava s’havia entrat en una nova etapa de diàleg i consens, gràcies a la fluïdesa amb què circulava la informació. Rosa Pou ha dit que amb la “nova normalitat” les reunions ja “no calien”.
La veritat però és que SÍ que calen. Potser més que mai, per la gravetat dels temes pendents, alguns dels quals, són els que han molestat que fossin exposats pels altres Grups: el Pla de Reacció contra la CV19, la paralització del POUM, l’enderroc de Mercedes Torras, el consultori mèdic, la senyalització i el socorrisme a la platja, a més dels dèficits de neteja i manteniment de jardins i parquímetres.
Però el que més ha molestat, ha estat que s’hagi PREGUNTAT sobre les OBRES que ha fet la BRIGADA MUNICIPAL per connectar una CLAVEGUERA PARTICULAR d’un REGIDOR al col·lector principal, a la part final de la Riera. Una pregunta que trasllada la que fa una bona part de la ciutadania de Caldes que ha vist, en directe i/o a les xarxes socials, com s'invertien més de cinc dies en aquesta feina.
Per Albert Batlle, portaveu de GdE, “El Govern s’equivoca si vol aplicar la vella (i mala) tàctica de deixar passar el temps i intentar fer callar als qui pregunten. Fa quatre setmanes que l’alcaldessa NO contesta i això no és bo. Ja fa tard, molt tard, en comparèixer davant els ciutadans/es per esvair qualsevol ombra d’irregularitat. Ja hauria d’haver facilitat les dades que se li demanen per, si cal, exigir la reparació del dany, i/o assumir i/o fer assumir les responsabilitats polítiques a qui calgui".
“És un tema que ens incomoda, però que no es pot fer com si no s'hagués vist. Ni GdE, ni ningú – diu el portaveu - “Si tot és correcte, que s’expliqui i ja està, però si no ho és, com sembla indicar el prolongat silenci, llavors cal actuar, perquè si no el missatge que es dóna és el que “tot s’hi val” i que els representants polítics en lloc de cuidar la bona gestió, honestedat i transparència, més aviat el que fan és tapar-se les vergonyes els uns als altres. I això, en democràcia, ni és, ni ha de ser ... – conclou Batlle.

Comparteix