07-06-21 - POLICIA LOCAL

PER TANCAR EXPEDIENTS, ABANS S’HAN D’OBRIR

CdE 210607.- Mentre es manté el recel de bona part de la ciutadania amb comportaments indeguts d’alguns agents de la Policia Local, que han generat denúncies formals i queixes a les xarxes socials, el Govern (ERC-PSC) segueix immers en la seva particular atonia.
A l’administració pública, quan algú pot haver comès alguna irregularitat, se li obra un expedient que, de fet, no és altra cosa que una investigació, realitzada per algú imparcial, que serveix per comprovar que ha passat i si cal, proposar la sanció corresponent.
En els casos que ens ocupen, això no ha passat. Fa dos mesos el Govern va anunciar que obriria un expedient pels fets de la plaça de la Vila de l’1 d’abril, però a part de nomenar un investigador extern, no s’ha fet res més. No consta cap acció, ni cap consulta amb els afectats.
Per això va sorprendre la resposta de l’Alcalde a la pregunta de GdE, dient en el Ple del 31 de maig, que aquest cas ja està a punt de tancar-se, quan és obvi que no és així. Com diu el títol, per enllestir un expedient, primer s’ha d’obrir, després instruir, i finalment tancar amb les corresponents conclusions.
Tot el que no sigui això, són excuses de mal pagador. Hi ha hagut temps més que suficient. Només calia, i cal, fer el que es va dir que es faria, i no enredar la ciutadania. Res més.

Comparteix