(06-10-20) EL PLE DEMANA A L’ACA SOTERRAR LA RIERA

REDUIRÀ EL RISC PER RIERADES I INUNDACIONS, CAL QUE ELS AJUNTAMENTS VEÏNS TAMBÉ S’IMPLIQUIN

CdE 201006.- El Ple del passat 28 de setembre, va APROVAR per UNANIMITAT, demanar a l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) que inclogui el SOTERRAMENT del tram que falta de la Riera de Caldes, pendent des de l’any 2003, dins el seu Pla d’Inversions 2021-2027.
El detonant del canvi d’opinió del Govern (ERC-PSC) que fins ara s’oposava a demanar-la, malgrat la insistència de GdE i de no pocs veïns/es, ha estat la pujada de nivell freàtic de les aigües subterrànies de la conca de la riera que manté inundats pàrquings i soterranis d’alguns edificis, després dels passats episodis de pluges.
Ha estat la mateixa ACA qui ha indicat el camí a seguir, però a ningú se li escapa que quan s’executi l’obra, també desapareixeran els problemes i les despeses, que ocasiona l’aigua en superfície, que discorre per la riera, arrossegant sorra, pedres i fang; i dificultant o impedint la normal circulació de vehicles i sobretot de vianants.
Albert Batlle, portaveu de GdE, s’ha mostrat expectant per l’acord i ha insistit en la necessitat i urgència de l’obra. “No ens podem conformar en què ens diguin que ho inclouran al Pla, els hem de fer veure – a l’ACA- que la mesura és urgent, que les molèsties fa molts anys que duren, que costen molts diners i que mentre no s’actuï, caldrà la seva implicació quan hi hagi problemes per avingudes i/o inundacions.
“Una implicació a la qual cal afegir els ajuntaments dels pobles veïns por on també discorre la riera: Sant Vicenç i Arenys de Mar – segueix Batlle – “Caldrà que també empenyin perquè el soterrament s’executi com més aviat millor. Estaria bé que aquests ajuntaments, si cal, a instàncies del de Caldes, també demanin l’obra a l’ACA, en bé de tots, però també dels seus veïns que hi resideixen.
FOT: Rierada a la part central i alta (fora terme)

Comparteix