(03-10-20)APROVAT EL PACTE PER LA MOBILITAT SOSTENIBLE

LA MESA DEL MARESME I LA GENERALITAT L'HAN CONSENSUAT. ES PERFILEN LES PREVISIONS QUE AFECTEN CALDES

CdE 201003.- El Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, i la Mesa de Mobilitat del Maresme, presidida pel regidor caldenc Joaquim Arnó, van signar el passat 2 d’octubre el PACTE PER LA MOBILITAT SOSTENIBLE del MARESME que entre altres mesures i previsions, contempla 32 actuacions immediates a realitzar abans de 2025 com a resultat de l’impacte que la supressió del peatge a la C-32 implicarà pel conjunt de la mobilitat comarcal.
Pel que fa CALDES, com bé ha explicat Arnó, el Pacte incorpora l’estudi sobre el possible ENDERROC del VIADUCTE com a resultat d’un nou esquema circulatori general que disminueixi el trànsit que ara hi circula, però també la implantació de PANTALLES de protecció acústica o similars que redueixin els sorolls dels vehicles que passin per la C-32 i la inclusió del PÀRQUING fotovoltaic dins el conjunt dels Park&Ride que es volen potenciar per a facilitar l’ús del transport públic.
El PACTE neix com el full de ruta consensuat per guiar les actuacions dels 5 anys vinents amb una inversió prevista de 430 M€. Les principals són: millorar la funcionalitat de la C-32 lliure de peatge, transformar la NII en via cívica, potenciar les xarxes locals, la connectivitat a bicicleta i a peu, i l’oferta i el temps del transport públic (bus i rodalies).
El Conseller Calvet s’ha compromès a situar la mobilitat del Maresme a l’agenda del Govern de la Generalitat i en un lloc preeminent de les seves relacions amb el Ministeri per a concretar les inversions.
Llegir NP'S de Generalitat i del CCM. També resum del PACTE.
https://web.gencat.cat/.../Pacte-per-la-Mobilitat...
https://www.ccmaresme.cat/llum-verda-al-pacte-per-la.../

Comparteix