(03-08-20) PÀRQUING MUNICIPAL DEL PARC MARAGALL

UNA ALTRA “MALA” CONCESSIÓ

CdE 200803.- L’Ajuntament la va licitar l’any 2001, i la va guanyar una empresa del grup de l’hotel Colón. És una concessió per 50 anys que ja no va començar bé, perquè primer es parlava de 90 places de capacitat, que es van reduir fins a 62 quan es va adjudicar, i finalment van quedar en 53 quan es va concedir llicència d’obres.
Segons el contracte, de les 62 places, 30 eren de pupil·latge, 20 pels clients de l’hotel i les 12 restants de rotació, fet aquest que qüestionava i qüestiona la seva utilitat com aparcament públic pels qui s’acosten a la zona marítima. Per aquest motiu, en el seu dia, la tramitació va ser impugnada i es va demanar que s’anul·lés el concurs, però no es va aconseguir. El resultat final és a la vista de tothom.
Malgrat ser un pàrquing públic, propietat de l’Ajuntament, pràcticament mai s’ha gestionat com a tal, i l’empresa concessionària ha actuat sempre segons el seu criteri pel que fa el règim de funcionament, lloguers de places, tarifes, horaris, etc. Que no hi ha hagut rigor ni control ho demostra el fet que des de 2012 no paga el cànon de 1.592 €/any (30,05 €/plaça) i que ja acumula quasi 40 mil € de deute amb l’Ajuntament, sense qui se l’hi hagi obert cap expedient sancionador.
En el Ple Municipal del passat 27 de juliol, el Govern no es va mostrar massa convincent en les seves explicacions, al·legant un poc admissible desconeixement de l’explotació actual que, com han denunciat nombrosos veïns/es, des de fa temps, és bastant caòtica.
“No es pot seguir com fins ara - explica Albert Batlle, portaveu de GdE – Cal reaccionar. Primer, posant ordre i obligant l’empresa a complir el contracte i segon, obrint els expedients disciplinaris que calgui perquè pagui el que deu. I si això no funciona, aleshores cal rescatar la concessió i canviar d’empresa – diu el portaveu.

Comparteix