(03-06-20) AIXÒ NO ÉS INFORMACIÓ NI TRANSPARÈNCIA

ALTRE COP S’OMETEN NOTÍCIES D’UN PLE

CdE 200602.- No és la primera vegada que des que governen ERC-PSC, quan els mitjans municipals informen d’un Ple (WEB-PORTADA), només n’expliquen una part i NO DIUEN res dels temes tractats a proposta dels altres Grups. En el cas del darrer, del 25 de maig, l’omissió és flagrant. Cap referència a les qüestions (10 en total) de més interès, que van ser, lògicament, les que van ocupar quasi tot el temps als regidors/es. (ENLLAÇ-1).
La reiteració d’aquesta desinformació que es repeteix cada Ple, ja no permet pensar en un error o oblit (ENLLAÇ-2). És intencionada. No es vol que es coneguin debats o temes que es deuen consideren incòmodes. Inquieta pensar que si en relatar un Ple que és públic i està gravat s’actua així, què deu passar amb els temes més interns que no tenen espectadors.
Pel portaveu de GdE, Albert Batlle, és un fet greu. – “Sembla que no s'entén que la informació és única i que no es pot decidir quina es comparteix i quina es queda al calaix. La ciutadania té el DRET DEMOCRÀTIC, reconegut per la LLEI DE TRANSPARÈNCIA, ACCÉS A LA INFORMACIÓ I BON GOVERN de 2014, a rebre sempre informació completa, veraç i objectiva. I amb això, no s’hi pot jugar – diu Batlle.
“Dir que si es vol, es pot consultar la gravació, és una mala excusa. Si fos així, com és que s’explica una petita part, i l’altre, la més llarga i important, no?. La gent que no té internet s’emporta una idea molt distorsionada dels Plens i això, no està bé i és poc democràtic” – conclou el portaveu.
.
L’AJUNTAMENT ES SALTA LA LLEI DE LA TRANSPARÈNCIA
No ho diu GdE. Ho diu el SÍNDIC DE GREUGES de CATALUNYA que en el seu informe anual inclou l’Ajuntament dins la llista dels pocs que ni tan sols han contestat el qüestionari que se’ls remet per comprovar que efectivament estan complint amb les disposicions de la Llei de Transparència. Fins a tres vegades se li va demanar, però no hi va haver resposta, potser perquè hagués implicat haver de reconèixer que el Govern no l’està complint. (ENLLAÇ-3))
ENLLAÇ 1.- Notícia Ple 25M (web i Portada) http://www.caldetes.cat/document.php?id=7824
ENLLAÇ 2.- https://www.facebook.com/GentEstrac/posts/1583405795144946
ENLLAÇ 3.- INFORME Síndic Greuges juliol 2019 / http://www.sindic.cat/ca/page.asp?id=356

Comparteix