(02-12-29) PLE MUNICIPAL 30N

ELS GRUPS QUE NO GOVERNEN EL VAN OMPLIR DE CONTINGUT

CdE 201201.- El PLE és el màxim òrgan de representació i decisió a tots els Ajuntaments. A Caldes però, no és ben bé així. Fa temps que s’ha optat per un model més presidencialista, que ho resol quasi tot, via Decrets d’Alcaldia. En els darrers dos anys, s’ha superat la xifra, mai vista, d’un miler de decrets anuals que, sigui per temes simples o complicats, són els que marquen el camí a seguir.
Valgui d’exemple el Ple del dilluns 30N. El Govern va considerar que només li calia parlar dels calendaris de festes locals i de plens de l’any que ve i res més. Van ser els altres grups els qui van presentar la resta de temes que es van tractar. Atenció al llistat: Balneari Platja, Pàrquing Parc Maragall, Beques Digital pels alumnes, Activitats i Revista Gent Gran, Soterrament de la Riera, Festa Major Hivern, Nadal i Reis, Immatriculació del Cementiri per part de l'Església, Projecte de pisos al sector Torrenova, obres aturades a la carretera Sant Vicenç i al carrer Verdaguer, nova ordenança de Residus Municipals, reobertura del CAP, continuïtat o no del gimnàs del Poliesportiu.
La comparació és odiosa. Si els Grups no pregunten, el Govern no explica i per tant els ciutadans/es es queden “in albis”. És una constant des de fa mesos. No se sent obligat a fer-ho. Potser perquè es reserva pel web o la revista municipal que escriu i controla en exclusiva. Diu que és transparent, però potser s'escauria millor dir que és translúcid: deixa passar la llum, però no la vista ...
Veure el PLE: https://youtu.be/WBjst3fKafc

Comparteix