(01-07-20) PARC MUNTANYÀ: TOT IGUAL

30 ANYS ENTRE LA INDEFINICIÓ, LA IL·LUSIÓ I L’ESPERANÇA
CAL MÉS MANTENIMENT I EVITAR RESIDUS A LA PART ALTA

CdE 200701.- A principis de 2019, el Ple de l’Ajuntament va aprovar el PLA DIRECTOR del PARC, redactat per la biòloga arenyenca Carme Buxalleu, només amb els vots del Govern (ERC-PSC) i els contraris de CiU. Des de llavors, el document reposa en algun calaix de l’ajuntament. Oficialment, mai més se n'ha parlat.
El PLA que vol marcar el camí per recuperar-lo, és força complet pel que fa els elements naturals, però menys en les reparacions i serveis necessaris (camins, estanys, escales, aigua, llum, etc) que cita, però no quantifica. Per això i perquè no hi ha calendari, tampoc té pressupost definit. Queda clara però, que es tracta de força diners.
Després de les eleccions de 2019, es van designar els membres de la COMISSIÓ DEL PARC que havia d’aplicar el Pla, formada pels Grups Municipals i altres persones, però per ara, ni tan sols s’ha reunit i ja ha passat un any. GENT D’ESTRAC ho ha demanat en dos Plens diferents, però no ha obtingut més que bona cara i cap acció.
I és que el Govern actual – igualment com els anteriors - navega com pot en el mar de la indefinició - no exempta de bons propòsits- i d’accions puntuals de manteniment, però és més que evident que cal un gran PACTE DE POBLE, per a definir el futur del Parc que, per força, s’ha de basar en la seva utilització pública però cercant també l’equilibri econòmic que el faci viable.
Just a la tardor farà 30 ANYS que l’Ajuntament va recuperar la casa (ara F.Palau), la pèrgola i l’accés des de la Riera. Segur que s’ha fet el que s’ha pogut, però salta a la vista que no és suficient. Falta l’IMPULS definitiu que concreti l’esperança i la il·lusió dels caldencs per gaudir d’un espai natural com pocs, convocant la COMISSIÓ i fent-la treballar!
REFORÇAR EL MANTENIMENT i EVITAR RESIDUS
Mentrestant, el que no pot ser, és que el manteniment i la neteja fallin, i que la part alta del Parc, just al costat de la porta d’entrada, s’hagi convertit en un dipòsit, pràcticament incontrolat, de deixalles i material sobrant que el mateix Ajuntament hi ha anat dipositant des de fa mesos. Cal una neteja urgent i també desbrossar el sotabosc per minimitzar el risc d’incendi que comporten les altes temperatures de l’estiu.
IMATGES: 1 Vista / 2-4 racons / 5-7 residus a eliminar

Comparteix