01-04-21 - PLE 29M: MODEL DE POLICIA LOCAL

ERC-PSC TOMBEN LA PROPOSTA DE GdE

CdE 210401.- La repetició insistent d’un argument no sempre equival a tenir més raó. GdE va presentar una proposta que s’ha discutit en diverses ocasions, la darrera al Ple, en la que proposava que primer es definís el model de Policia Local i després es fessin les modificacions necessàries, començant pel comandament. No hi va haver acord. La negativa d’ERC-PSC no ho va permetre. El motiu, ja conegut, és el de sempre: “ens ho han indicat des de la Generalitat”.
GdE defensa mantenir el model de policia de proximitat que ha funcionat bé durant els darrers anys. Caldes és un poble petit, on com aquell qui diu, tothom es coneix. També els/les agents que sempre han fet ús d’aquesta coneixença, per fer millor la seva feina. És el tret diferencial que no s’hauria de perdre, sense que això impliqui, en cap cas, caure en la il·legalitat ni el descontrol.
No n’hi ha prou en dir que el model ha de ser el que marca la llei – explica Albert Batlle, portaveu de GdE -. També s’han de tenir en compte totes aquelles altres activitats i procediments que potser la llei no recull, però que han estat presents en la feina de la Policia Local i que han fet que hagi estat sempre un dels serveis municipals més ben valorats per la ciutadania.
No és lògic que vuit mesos després de la renúncia per jubilació del Cap, encara no se n'hagi nomenat un altre, per molt que de moment el càrrec l’ocupi l’agent de més graduació. No està bé que s'aprofiti per fer licitació per contractar nous agents per substituir places que ara ocupen uns altres. No s’entén que el procés es faci malament i que no es vulgui rectificar, malgrat l’evidència.
Són actuacions que no van bé, ni de cara el futur, ni per resoldre el conflicte actual. Però, en democràcia, la majoria mana, i en aquesta qüestió és el Govern ERC-PSC qui la té. No obstant, GdE seguirà insistint perquè triomfi la via del diàleg i negociació.

Comparteix