01-04-21 - PLE 29M: “DIA DE CALDES”: NO PROSPERA LA PETICIÓ

RES IMPEDEIX PERÒ CELEBRAR LA DATA

CdE 210401.- El 9 de juliol de 2021, NO serà oficialment el DIA DE CALDES, perquè així ho va decidir el Govern ERC-PSC. La proposta que GdE va presentar per instaurar tal data, no va prosperar perquè el Govern va dir que “no la veia”. Va mostrar la seva complicitat en potenciar el coneixement històric i del patrimoni immaterial i material de Caldes tal com també expressava la proposta de GdE, però res més. “Ja tenim les festes majors d’estiu i hivern” es va dir.
El Ple no va donar-li oficialitat, però res impedeix que qui vulgui celebri com cregui més convenient la data del naixement de Caldes. Va ser el 9 de juliol de 1219 i per tant, enguany farà 802 anys.
"Respectem l’acord, és clar, però no oblidarem ni de la data, ni el que es commemora – diu Albert Batlle, portaveu de GdE – El que més importa però, és la tasca de divulgació, coneixement i preservació dels valors històrics i patrimonials del poble per a la qual, no cal esperar cap aniversari, sinó que es pot i s’ha de portar a terme en tot moment. El 9 de juliol és un motiu més per fer-ho, però no l'únic".

Comparteix