(01-02-21)BLOC HABITATGES AL COSTAT CEMENTIRI

LA GENERALITAT TORNA A PARAR-LO

CdE 210131.- Ja són dues vegades que la Generalitat corregeix el Govern Municipal (ERC-PSC) en aquesta qüestió. La primera, ara fa any, quan va ATURAR l’afany del promotor que, amb el vist i plau del Govern, pretenia construir un bloc d’habitatges de PB+3, just dalt la carena del turó de Caldes, quasi al costat del cementiri.
La segona s’ha produït fa unes quantes setmanes, quan el Departament de Cultura ha respost la petició de l’Ajuntament, en la mateixa línia negativa. Per sort i amb rigor, Cultura ha repetit que no correspon fer-hi pisos, que no hi caben edificacions de PB+3 i que s’ha de garantir la perspectiva del paisatge.
“Encara bo! – diu Albert Batlle, portaveu de GdE – perquè el Govern no es va limitar a sol·licitar l’informe, sinó que va demanar que fos favorable a la proposta. Un fet greu que pensem va en contra de la voluntat majoritària dels caldencs, que volen un Caldes més sostenible i menys agressiu amb l’entorn, que GdE també defensa.
“Preocupa que mentre s’està tramitant un nou POUM, el Govern interpreti el vigent Pla General del 1984 de la manera més rància i especulativa. Sembla no tenir clar el camí a seguir, més enllà d’eslògans i frases fetes. Els seus actes parlen sols. Potser per això en cinc anys, ja s’han contractat sis arquitectes municipals diferents que, com és lògic, no tot ho veuen i analitzen igual” - conclou el portaveu.

Comparteix