24.04.15 Transparència : predicar amb l’exemple

Moltes formacions polítiques, especialment les nouvingudes als escenaris públics, s’omplen la boca sobre l’opacitat del polítics i de la seva gestió i no s’estan de predicar i prometre que si ells arriben al poder, la transparència serà total. Ho diuen, però no expliquen com ho faran.

En el cas de Caldes la cosa no va així. Qui governa l’Ajuntament no només ha promès transparència, sinó que l’ha practicada i molt !.

L’alcalde Joaquim Arnó és un dels pocs alcaldes catalans que periòdicament convoca a tots els veïns i veïnes per parlar de temes municipals. En els darrers anys, més o menys cada trimestre, ha tingut lloc una sessió informativa d’accés lliure, on a més d’explicar els principals temes d’actualitat, els ciutadans han pogut preguntar i comentar el que han volgut. Sense restriccions. És a dir, diàleg obert i participatiu, sense trampa ni cartró, a “pit descobert”. Això sí es transparència.

També és transparència que les portes de l’alcaldia estiguin sempre obertes a tothom. Les cues o el “torni la setmana que ve” han passat a la història i ara tothom és atès a la primera, sense embuts, retornant el significat més noble a la paraula ajuntament: casa del poble, oberta a tothom.

És a dir, CiU, de la ma de Joaquim Arnó, no només diu que creu en la transparència, sinó que a més l’ha practicada i la seguirà practicant.

Comparteix