20.04.15 Joaquim Arnó i CiU : Il•lusió pel canvi

El canvi va començar ara ja fa vuit anys. La il•lusió ve d’abans i es manté per endavant. Joaquim Arnó i CiU han protagonitzat una molt important transformació del municipi que durant aquest temps ha passat de l’estancament i la mediocritat a protagonitzar revolucions energètiques, polítiques de proximitat, assistència a les persones i transformacions urbanes de primera qualitat.

La fesomia del poble, essent la mateixa de sempre, ha canviat com qui dóna la volta a un mitjó . Per primer cop en molts anys s’han cuidat els detalls més petits, i a l’hora s’han afrontat projectes que han transformat barris sencers, com per exemple l’Isla. El nou sistema de recollida de la brossa , la neteja viària i la de les platges suposen un canvi transcendental que ha situat Caldes de ple en el segle XXI de la sostenibilitat, conjuntament amb les mesures d’estalvi energètic implantades: les plaques fotovoltaiques al pàrquing, les que s’han instal•lat als principals equipaments municipals i la reforma de l’enllumenat públic.

La implantació de la zona blava que implica pagament només pels forasters (no com molts altres pobles i ciutats, on paga tothom), la revisió de les concessions municipals que ha fet possible recaptar diners on abans no se’n recollien i la persistència i dedicació de l’alcalde a l’hora de perseguir subvencions i ajudes de les altres administracions, han ajudat a que tot el canvi que ha experimentat el poble s’hagi pogut fer sense incrementar la pressió fiscal de manera significativa, tot i que s’han passat anys de reducció dels ingressos municipals per culpa de la crisi.

Poliesportiu recuperat i en funcionament, piscina coberta i en marxa, escola reformada després de 35 anys d’estancament són alguns exemples d’actuacions necessàries que han canviat Caldes. Com també ho són l’OAC, Oficina d’Atenció Ciutadana que atén cada dia la ciutadania, la nova seu de la Policia Local, els serveis de l’Oficina de Turisme i Promoció Econòmica, el nou Espai Jove, la nova Escola Bressol i la recent inaugurada reforma del Balneari Termal que ja ha multiplicat per 5 la seva clientela després que al 2012 es canviés el sistema d’explotació que fins llavors generava dèficit permanent.

No obstant tot això, si hi ha una característica principal que està distingint el govern Arnó, aquest és el de l’atenció i assistència a les persones . Impossible d’explicar i d’enumerar per la pròpia naturalesa de les accions, que demanen discreció, però des de que CiU va arribar al govern, l’Àrea de Serveis Socials –fins llavors pràcticament inexistent i sense dotació- no ha parat de créixer per poder atendre especialment als qui més ho necessiten. Cap nen s’ha quedat sense menjador escolar ni cap família s’ha vist desatesa, i això sí que ha representant un canvi molt i molt substancial.

Comparteix