17.05.2015 Programes de govern : conèixer, comparar, triar, votar.

El dia 24 els caldencs hauran de decidir mitjançant el seu vot quina o quines formacions polítiques obtenen la seva confiança majoritària per a formar el govern municipal. Ho faran en consciència triant entre les opcions que se li presenten i que aquests dies els bombardegen amb abundant i divers material de propaganda, els saluden amb somriures dels candidats d’orella a orella i els prometen quasi tot el que es pot prometre (i el que no) a canvi del seu vot.

No obstant, hi ha un aspecte que de moment està quedant molt en segon terme i del que amb prou feines se’n parla: el respectiu programa de govern. Un programa que se suposa és el manual d’objectius, propostes i comportaments que haurà de guiar l’actuació d’una determinada candidatura si li toca governar.

Per ara, tres dels quatre partits que es presenten a les eleccions ja l’han fet públic. El quart, potser espera els darrers dies o potser és que encara no el te a punt, però de moment es limita a fer córrer eslògans i frase ben intencionades, que diuen molt, però no concreten res.

Si diem que el programa de govern de CiU és un document sensat, ponderat i realista, se’ns pot acusar –amb raó !- de no ser objectius, però és la veritat. Si diem que es basa en l’experiència i en el coneixement de la realitat del municipi i de la seva gent , també se’ns pot titllar de prepotents, però resulta que és cert. Si argumentem que els seus continguts són perfectament assumibles i realitzables en base l’estructura financera i administrativa de l’Ajuntament, també se’ns pot dir que això ho diuen tots, però resulta que és així.

En definitiva el que volem és que els caldencs i caldenques coneguin bé el nostre programa i comprovin que no els enganyem quan diem el que diem. L’estem explicant als actes, a les xarxes socials, a la revista i també casa per casa. Però alhora, també ens agradaria molt que s’estudiessin els de les altres formacions, que comprovin el que diuen i com ho diuen, i que els comparin amb el nostre. Si de veritat ho fan, estem convençuts de que tenim força possibilitats que acabin confiant en nosaltres, i si ho fan, segur que no els defraudarem. És la nostra promesa, el nostre repte i el nostre compromís !!!

Comparteix