17.05.15 La tarja ciutadana: VIP-Caldes

Ja fa temps que s’estudia i en els propers mesos pot ser una realitat que CiU impulsarà decididament si els ciutadans ens fan confiança. Es tracta de la posada en circulació de la tarja ciutadana “VIP-Caldes” (nom provisional) que es repartirà gratuïtament entre tots els vilatans que la podran utilitzar per a les tasques administratives i activitats de l’Ajuntament, però també amb els comerços, serveis i establiments que s’hi adhereixin.

La idea és molt senzilla. Estem parlant d’una tarja magnètica individualitzada (de l’estil de les targes de crèdit, per entendre’ns) , de perfils definits com poden ser els de residents, estudiants, pensionistes, menors, etc., que permetrà realitzar totes les operacions i gestions que pertoquin al ciutadà que la tingui.

Des del pagament d’impostos o taxes, la prestació d’ajuts i beques, l’accés al wifi, al correu electrònic i l’expedició de documents, fins l’aplicació immediata dels abonaments o bonificacions que apliqui l’Ajuntament per aquelles qüestions que es preveuen a les Ordenances Municipals.

També servirà per accedir al Balneari Termal, al Transport Públic, a la Biblioteca o l’Arxiu, per adquirir entrades pels actes i activitats que s’organitzin com poden ser la Festa Major, l’Estiu Cultural, etc, per a les activitats pròpies del Complex Poliesportiu i també per participar en cursets, seminaris i altres actuacions que es portin a terme al llarg de l’any.

Igualment, mitjançant convenis de col•laboració, també es podrà utilitzar per participar en les promocions i descomptes que puguin portar a terme els comerços i entitats de la vila.

L’objectiu final d’aquest projecte no és altre que el de la simplificació dels tràmits burocràtics i de facilitar l’accés als serveis públics i del municipi per part dels ciutadans. Des de CiU pensem que a més, amb aquesta iniciativa es fomenta la implicació ciutadana i el sentit de pertinença , i que a més, pot tenir un efecte multiplicador de les activitats i també pot ser molt útil de cara la promoció econòmica del teixit comercial i de serveis de Caldes.

Comparteix