17.04.15 CiU convocarà una consulta popular per decidir el centre del poble

Es crearà un Comissió de Participació Ciutadana que s’encarregarà de recollir totes les propostes i de la celebració de la consulta abans del 2017.

Joaquim Arnó, alcalde i candidat a la reelecció ha explicat que formació política que lidera farà tots els passos necessaris perquè la resolució de la configuració definitiva que ha de tenir el centre del poble es resolgui aviat i amb la màxima participació i transparència possible

Per això, després de l’estiu, CiU posarà en marxa la Comissió Ciutadana pel Centre del Poble, formada per representants dels partits polítics, entitats i particulars que ho desitgin. La Comissió tindrà l’encàrrec d’arbitrar el procés de recollida de propostes per després procedir a sotmetre-les a Consulta Popular d’acord amb la Llei de Consultes aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 19 de setembre de 2014.

Joaquim Arnó ho ha dit molt clarament: “Fa molts anys que se’n parla. Fa vint anys ja es va voler fer una consulta però el govern municipal de llavors no ho va acceptar. Pensem que ha arribat l’hora de prendre una decisió i que qui l’ha de prendre és el conjunt dels caldencs i de les caldenques. Amb tota la informació sobre la taula, amb tots els estudis econòmics, ambientals i legals que calguin, però Caldes necessita passar a l’acció d’una vegada per totes i fer-ho amb el màxim consens possible”

“Considerem que és de vital importància prendre la decisió correcta des de tots els punts de vista. Entre tots hem de trobar l’equilibri perfecte entre els interessos dels propietaris privats que hi ha i els interessos públics del col•lectiu caldenc. Entrats de ple en el segle XXI, es tracta d’una solució que ja no es pot demorar més si no volem que altres acabin decidint per nosaltres” – ha afegit Joaquim Arnó.

Convergència i Unió, per boca del seu Cap de Llista ja ha anunciat que malgrat la Llei de Consultes preveu que les consultes no siguin vinculants, en aquest cas, si que es compromet a acceptar-ne els resultats i portar-los a la pràctica.

Igualment, CiU considera que el procés participatiu d’elaboració de propostes i de celebració de la consulta, no s’hauria d’allargar més enllà de finals del 2016, si bé aquesta qüestió haurà de ser resolta per la pròpia comissió un cop hagi estat creada.

CiU fonamenta aquesta previsió inicial de calendari amb la idea de fer-la coincidir en tot el procés d’elaboració i aprovació del nou POUM que s’ha iniciat recentment, perquè així, aquest Pla puguin incloure les determinacions que facin falta per a què sigui possible executar el que es determini mitjançant la Consulta Popular.

Comparteix