16.05.2015 El programa del PP o el compendi de l’absurd (amb injúries i mentides incloses)

Aquests darrers dies hem assistit a la irrupció en campanya de la llista fantasma del Partit Popular, ja que igual com han fet en altres municipis, quasi tots els seus integrants no són del poble ni el coneixen. Només els dos primers són de Caldes, presumptes agressors d’un regidor i en espera de judici, això sí.

Tots els partits tenen dret a plantejar les propostes que considerin oportunes però hi ha uns límits que no s’haurien de traspassar si no es vol caure en el ridícul. Tampoc s’hi val dir mentides ni difamacions, i pel que hem vist, el programa del PP que s’ha repartit, en va ple. De moment, CiU ja l’ha posat a disposició del seu departament jurídic per a que procedeixi en conseqüència.

Per exagerades i falses, potser ni caldria replicar-les, però per higiene democràtica en fem un breu recull: a l’Ajuntament de Caldes no hi ha càrrecs de confiança, tampoc es mengen mariscades, ni es pot reduir en 700 mil € el pressupost de personal com proposa el PP, sense fer fora a com a mínim, a la meitat de la plantilla.

Tampoc es poden fer ni una mínima part de les seves grans promeses si a més es redueix la fiscalitat en els percentatges que citen. Pel cap baix, si s’apliqués tot el que diuen, els ingressos baixarien més de 400 mil € més, amb la qual cosa, una bona part dels serveis que ara es presten s’haurien de deixar de fer. Ahh ! i asfaltar la Riera costa pel cap baix un milió d’euros.

No és cert el sou que atribueix a l’alcalde (és la mentida recurrent de cada elecció). La xifra que cita precisament és la que li tocaria cobrar a l’alcalde de Caldes si s’apliqués la Llei Montoro, la del ministre del seu partit. La veritat, és que l’alcalde, abans amb el PSC i ara amb CiU, amb dedicació exclusiva, cobra bastant menys.

N’hi ha més, moltes més, però no les replicarem totes. No els farem el “caldo gros” com és diu col•loquialment. I demanaríem que els altres partits tampoc els hi fessin. És el mínim que es pot fer i demanar en casos com aquest.

Comparteix