15.05.2015 El necessari (i recomanable) debat de les idees i propostes

Aquest passat dimecres 13 de maig ha tingut el debat que abans de cada elecció organitza la televisió comarcal que es pot veure a les llars caldenques. En efecte, el candidat socialista Joan Baró i el nostre, Joaquim Arnó van tenir oportunitat de confrontar propostes, idees i projectes. Només eren ells dos perquè al ser una televisió pública qui organitzava, s’havia de cenyir al que la llei estableix de que només hi poden participar els partits que ja tenen representació a l’Ajuntament.

ERC no hi va assistir per aquesta raó, tot i que havia tingut oportunitat de participar-hi si ho hagués demanat a la Junta Electoral, ja que aquesta ho hagués acceptat si els altres partits hi estaven conformes, qüestió aquesta que ja es va posar de relleu en sentit positiu a la reunió que els partits van mantenir fa uns dies per repartir els espais de publicitat al carrer.

Al començar al debat televisiu, el candidat de CiU, Joaquim Arnó, va explicar aquests fets i va proposar que el debat a tres bandes tingués lloc la darrera setmana de la campanya electoral a la Sala Cultural de Caldes, amb accés públic i amb totes les garanties necessàries. Ràpidament, Baró va acceptar el repte i van quedar en traslladar-ho al partit republicà.

Estem a l’espera de resposta. Per la nostra part no quedarà. Pensem que seria un molt bon exemple de normalitat democràtica que per primera vegada en molts anys es pogués realitzar aquest debat sense problemes i que els ciutadans caldencs poguessin escoltar de viva veu les propostes, els arguments, els pros i els contres dels candidats per poder tenir així més elements a l’hora de decidir el seu vot.

Esperem que sigui possible d’una vegada per totes !!

Mira el debat: http://m1tv.xiptv.cat/m1tv-en-directe

Comparteix