15.04.2015 El nou Casal per la Gent Gran es consolida

Es farà a la planta baixa del Patronat Mercè Torras durant el proper mandat. A les tres plantes superiors hi haurà habitatges socials.

Després de molt temps d’incertesa ara el projecte que lidera CiU es consolida. La necessitat de rehabilitar l’edifici del Patronat, situat al principi de la Riera, entre el Carrer del Callao i el Passatge Sant Pere, fa anys que està decidida, però la impossibilitat d’obtenir el finançament necessari, fins ara no ho ha fet possible.

A finals dels any 90, CiU ja ho va anunciar, però els successius governs del PSC van col•locar el projecte en via morta, sense que se’n coneguin ben bé les causes. Després que al 2007, Joaquim Arnó obtingués l’alcaldia per voluntat democràtica dels votants, es va revifar la proposta que ja es definia com la de un local públic en planta baixa i habitatges socials a les plantes superiors.

Es van fer els primers estudis amb participació de les administracions superiors però no es van poder concretar les actuacions per la frenada que va comportar la crisi econòmica general. Impossible obtenir el finançament necessari. No ha estat fins a meitats del 2014 que novament s’ha pogut plantejar la qüestió un cop la Diputació de Barcelona hagi inclòs la redacció del projecte en el seus Plans d’Ajuts als Municipis.

A hores d’ara encara no hi res definitiu, però va prenen cos l’opció de dedicar la planta baixa al Casal de la Gent Gran que tanta falta fa per aquest col•lectiu i les tres plantes superiors a bastir-hi habitatges socials. Sempre, partint de la base de l’autofinançament del projecte, és a dir, pagant la inversió amb els rèdits que s’obtinguin dels habitatges, possibles subvencions públiques al marge.

Durant tots aquests anys, l’alcalde Arnó ha mantingut regularment reunions amb els representants de l’Associació de la Gent Gran i els ha anat informant del procés que s’ha seguit. El nou local disposaria de diferents estances repartides en els 400 m2 de planta, jardí anterior al marge, i de dotació suficient per a portar a terme les activitats pròpies del col•lectiu.

Abans de l’estiu hi haurà projecte més definitiu i a la tardor es concretaran els passos o terminis a seguir per a que el nou Casal i el nou edifici del Patronat esdevinguin una realitat.

NOTA.- Es pot llegir la noticia complerta que ha publicat l’Ajuntament de Caldes a l’enllaç: http://www.caldetes.cat/document.php?id=3750

Comparteix