13.05.15 L’Amfiteatre a l’aire lliure que Caldes necessita

A la pineda de Can Solé

Avui per avui, a Caldes no hi ha lloc per a representacions i actes públics de mitjà o gran format. Sí, és cert que es poden fer al Poliesportiu, a la Pèrgola, a l’Esplanada, o simplement a la platja, però des de CiU pensem que no estaria de més disposar d’un lloc més adequat, més còmode i més condicionat que permetés celebrar-hi esdeveniments de certa magnitud.

És per això que, si CiU obté la confiança del ciutadans, es debatrà i consensuarà entre tots, la proposta d’obrir al públic el Parc de la Pineda (de Can Solé) tot mantenint l’equilibri entre la història del lloc i les funcions que obtindria d’espai social de lleure i cultural.

Actualment el Parc, que és inaccessible, te una zona majoritàriament vegetal que es conservaria i enjardinaria amb elements propis d’un jardí públic: miradors, pèrgoles, bancs i parterres, tot estructurat de manera harmònica i agradable, tot dibuixant un recorregut a peu que enllaçaria des del Camí Ral, amb accés adaptat (ascensor) fins l’entrada superior, al costat de l’ermita de Santa Bàrbara, lloc per s’efectuaria també l’accés rodat i limitat.

A la seva part baixa, la proposta seria la construir-hi un amfiteatre descobert, entès com un si fos un espai històric recuperat i per tant, no tancat, ni complert, sinó fusionat amb el verd de la gespa, potenciant així la idea del què podríem dir un “jardí teatral”. Es respectarien els arbres incrementant així la idea de fusió entre paisatge i arquitectura. Grades i jardí sense límits rígids, tot fusionat amb el mar de fons, ja que des de les grades, l’espectacle del Mediterrani al fons pot ser inigualable.

A l’entrada del carrer Joan Barber és situarien els serveis i l’accés rodat i a l’entrada de les Escoles es potenciarà la presència de l’ermita per tal que també quedi integrada al Parc.

D’entrada, la proposta de CiU és que tot aquest projecte no costi diners a l’erari públic i és pugui autofinançar. Temps hi haurà per debatre i concretar la fórmula més adequada però els estudis inicials que evidencien la seva rendibilitat.

Comparteix