13.05.15 CiU modificarà el traçat del vial que connectarà la Riera amb el carrer Lluís Companys

El Pla General del 1984 preveu un vial de 14 metres d’amplada que connectaria l’inici del carrer de la Mercè amb el del carrer Lluís Companys, passant entre el magatzem de la Brigada actual i la finca coneguda com “La Fanera” i dibuixant un revolt pronunciat just a límit del terme municipal (rial Fanera) per guanyar el desnivell necessari (FIG 1).
Doncs bé, en el marc de la tramitació de la modificació del Pla General que ja es va fer fa uns anys per a desenvolupar el que s’ha conegut com a Pla Comas Vidal, el govern de CiU primer, i ara la candidatura, ha canviat el vial per un altre que creiem és molt més lògic i adient, tant des del des del punt de vista de la vialitat general del municipi com des del de la seguretat i confort dels habitatges de la zona.
En concret, la proposta de CiU consistirà en que el vial comenci a la Riera, just a l’inici del terme, segueixi més o menys en paral•lel el traçat del rial i connecti directament amb l’inici del carrer Lluis Companys (FIG 2).
D’aquesta manera s’aconseguiria reduir notablement el trànsit rodat a tot el carrer de la Mercè ja que ja no seria de pas obligat per anar i venir a l’autopista i estalviaria el vial entre la Fanera i el magatzem, amb els perills que comportaria. Igualment aquest traçat permetria facilitar un accés suficient per al trànsit més pesat (bàsicament autocars) que ara només pot arribar al centre del poble passant pel terme municipal de Sant Vicenç.
Aquest és un altre dels compromisos de CiU si el proper 24 de mai aconsegueix la confiança majoritària dels caldencs i caldenques.

Comparteix