13.04.2015 Can Vidal, al Camí Ral, acollirà els nous Consultoris Mèdics.

També s’hi faran una vintena d’habitatges socials

De la consulta i les visites efectuades amb representants qualificats del Departament de Salut de la Generalitat, responsable de l’atenció sanitària primària, n’ha sortit el plantejament d’ubicar a Can Vidal les dependències dels nous consultoris mèdics que CiU ha assumit com a compromís de govern per a la propera legislatura. Per la seva ubicació i per la versatilitat que es pot donar a les instal•lacions, sembla que el lloc és el més idoni.

Uns espais, els de Can Vidal, que també incorporarien a les seves plantes superiors una vintena d’habitatges de caire social que permetrien incrementar la dotació d’habitatges públics que l’Ajuntament podria posar en el mercat local, pensant especialment en els joves i els més necessitats.

La Diputació de Barcelona ha facilitat els fons necessaris per definir l’abast del projecte, la proposta de gestió, finançament i possibles subvencions, el pla econòmic-financer, els estudis jurídics i socials, el termini d’execució i edificació i la descripció de les gestions necessàries per a portar a terme la seva promoció i posterior explotació.

El plantejament de CiU és que els habitatges ajudin a solucionar el problema de l’accés a la vivenda que puguin tenir algunes famílies de Calds, però que també facilitin els fons necessaris per a finançar una part dels projecte, tot i que la part important d’aquest finançament provindrà d’altres recursos externs sobre els quals el Govern de CiU també porta anys actuant i gestionant.

Les raons del retard

Quan al 2008 l’Ajuntament signava amb l’empresa Sastre, propietària dels terrenys de Can Comas, el conveni urbanístic que fixava els terminis d’execució del projecte que incorporava també l’actuació que s’havia d’efectuar a Can Vidal, al Camí Ral, ningú es podia imaginar que la tramitació administrativa posterior a la Generalitat entraria en via morta sense cap causa justificada, més enllà de la insòlita i tendenciosa paràlisi urbanística amb que el Govern Tripartit va castigar Caldes durant més de tres anys.

Igualment com en altres casos (Can Nadal, Pla Escoles) la tramitació es va aturar indefinidament fins que l’accés de CiU al govern de la Generalitat (2010) va capgirar la situació fent que s’aprovés el conveni urbanístic pendent. La llàstima però és que mentrestant, la impossibilitat d’actuar i la virulència de la crisi econòmica es va emportar per davant l’empresa Sastre que al 2011 va entrar en fallida econòmica i concurs de creditors.

Òbviament aquesta situació va comportar la paralització de tots els plantejaments previstos i va obligar al govern de CiU a buscar alternatives per l’equipament del Camí Ral en un context de paràlisi econòmica generalitzada i absència de finançament assequible que ara es comencen a concretar.

NOTA.- Es pot llegir la noticia complerta que ha publicat l’Ajuntament de Caldes a l’enllaç: http://www.caldetes.cat/document.php?id=3750

Comparteix