06.02.15 Joaquim Arnó, nova il•lusió per Caldes

Josep Rull i Montserrat Candini avalen la seva presentació pública

L’acte de presentació del candidat de CiU a l’alcaldia de Caldes d’Estrac, Joaquim Arnó, va comptar amb l’assistència d’un nombrós públic que va escoltar amb interès i atenció les paraules que els hi van adreçar el propi Joaquim Arnó, i els convidats especials que el van precedir en l’ús de la paraula, la Senadora i Alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el Diputat i Coordinador General de CDC, Josep Rull.

La primera en prendre la paraula va ser Candini que va fer un recorregut per la feina dels electes municipals, especialment els alcaldes i alcaldesses, centrant la seva exposició en l’extraordinari valor que te quan es fa rectament, amb eficàcia i eficiència, malgrat no sempre es tracti d’actuacions que després siguin reconegudes com especialment meritòries. Per Candini els alcaldes i alcaldesses són l’exemple clar de persones amb voluntat de servei, que sempre orienten la seva activitat en benefici dels seus conciutadans i en aquest sentit, va citar algunes de les actuacions que ha portat a terme Arnó al front de l’ajuntament de Caldes com a prova de les seves afirmacions.

Al seu torn, el Coordinador General de CDC, Josep Rull, va glosar la figura de l’alcalde i alcaldable Arnó referint alguns episodis viscuts i compartits de la seves respectives tasques polítiques, especialment referides a la renovació energètica que ha protagonitzat Caldes en els darrers anys i en el paper de l’alcalde Arnó al front del Consorci de Viles Termals de Catalunya.

Per Rull, Arnó és un exemple clar de polític local amb vocació i esperit de servei, dotat a més d’una forta capacitat d’innovació i coherència, però sobretot banyat d’una capa d’il•lusió pel benestar del seu poble que el fa especialment sòlid i solvent per a ser l’alcalde que lidera el canvi –a millor- que ja s’està portant a terme a Caldes.

Després de la intervenció de Rull, va ser Arnó el qui va prendre la paraula per explicar molt genèricament que durant els darrers anys del seu mandat s’havien aconseguit els tres objectius bàsics que el seu equip i CiU s’havien fixat com a prioritaris a l’inici del mandat: l’estabilitat financera de l’Ajuntament –sense apujar impostos-la normalització de la relació política entre el govern i l’oposició i la modernització de les infraestructures i equipaments al servei dels ciutadans.

Arnó va repassar les principals activitats de la gestió municipal fent especial èmfasi en què s’han mantingut o incrementat malgrat la crisi, gracies a la dedicació i esforç dels professionals que hi treballen i també gracies a l’impuls de l’equip de regidors que l’han acompanyat durant tot aquest temps, pels qual va tenir paraules d’elogi i agraïment.

Per Arnó, cal defugir de les proclames populistes i buides de contingut real d’aquells que només fan que desqualificar el que s’ha fet o s’està fent sense tenir en compte les possibilitats reals d’un municipi com Caldes que a l’escassetat del seu terme municipal i afegeix l’estacionalitat dels qui l’habiten. En aquest sentit Arnó va contraposar aquells qui acudeixen a les múltiples sessions informatives que es celebren per dialogar amb els veïns “a pit descobert” –va dir Arnó-, amb els qui mai s’interessen per res però en canvi sempre estant a punt per a la crítica fàcil i les elucubracions més disparades.

Arnó també es va referir al que ell va citar com “veus que li arriben” que li recomanen que “surti més” i es “passegi més” pel poble, argumentant que malgrat hi pugui ver una part de veritat en aquesta expressió, el cert és que si no ho fa més és perquè ell i el seu equip estant quasi sempre treballant pel poble. “Ara tothom de Caldes sap que si te un problema o una preocupació pot venir a l’Ajuntament on serà escoltat i atès immediatament ”.

Finalment Arnó va confessar que continua intacta la seva il•lusió per a treballar per Caldes i la de la seva gent. Va dir que en els propers dies hi haurà temps per a que els ciutadans puguin valorar les propostes de govern que els hi arribin però es va mostrar esperançat en que sabran veure, per una banda, la solvència de la tasca feta fins ara i, per l’altre, la dosi necessària d’il•lusió i realisme en les propostes d’actuació que CiU presentarà a la seva consideració.

Comparteix