02.05.15 Un nou Parc Maragall

Que el Parc és un senyal d’identitat caldenc des de fa més de dos-cents anys és inqüestionable. Què ha conegut diverses etapes i fisonomies, també. Al 1829 s’hi va construir una de les primeres pistes de tennis de terra batuda de l’estat espanyol, i a la segona meitat del segle passat, la “bolera” va aconseguir fama internacional. També el golf i els “cavallitos”, el “Vilmar” i el “Kim’s” entre d’altres.

A finals dels 90, el govern socialista li va donar la seva estructura actual, després que als 80, s’enderroqués el menjador de l’hotel Colon que sobrevolava el pas de vehicles que abans enllaçava els dos passejos. Una estructura, la dels 90, que gairebé en la seva totalitat va venir condicionada per l’omnipresent Hotel Colon i que va comportar també la desaparició de l’antiga Plaça de les Barques substituïda pel recorregut de vianants que serveix d’espaiós accés al hotel i balneari actuals.

Malgrat s’hagin millorat les condicions de l’entorn, amb la passera de fusta sobre el Bassiot que ha eliminat les pudors de les clavegueres que durant anys es van mantenir a cel obert, i també amb la ubicació ben delimitada d’espais infantils, el cert és que el disseny modular dels serveis i establiments no ha acabat de funcionar, com tampoc ho fan les dues terrasses adjacents que, en comptades ocasions, acullen algun que altre espectacle o festa, i res més.

CiU porta temps darrera la idea de remodelar aquest espai. Des de fa mesos es mantenen reunions amb els titulars dels negocis instal•lats i també amb veïns i entitats del poble i tothom està d’acord en que el Parc necessita una renovació. També ho han dit, per activa i per passiva, els tallers de participació del nou POUM que s’està redactant.

Nova definició dels usos i dels espais, possible canvis d’ubicació dels serveis, la millora de les dotacions i la potenciació de les activitats socials, esportives i ciutadanes seran els eixos de la renovació que es portarà a terme en els propers mesos si CiU aconsegueix la confiança majoritària dels ciutadans.

Aquest és un altre dels compromisos de CiU amb els caldencs i caldenques

AdjuntMida
w-parc-maragall.jpg157.04 KB
Comparteix