Els caps de llista d'ERC i CiU de Caldes per a les eleccions municipals signen el full de compromís dels ajuntaments per la independència

Els caps de llista d’ERC i CiU de Caldes d'Estrac, Rosa Pou i Joaquim Arnó, respectivament, ja han signat el full de compromís dels ajuntaments per la independència dins de la campanya iniciada per l'Assemblea Nacional Catalana. En el cas d’ERC, la signatura es va fer en acabar l’acte de presentació de la seva candidatura a la Sala Cultural, el passat 26 d’abril, i en el cas de CiU, la signatura es va fer el dia 7 de maig al mateix Ajuntament.
En aquest full, en cas de ser escollits com a regidors o regidores o alcalde o alcaldessa, els candidats es comprometen a proposar al primer ple municipal ordinari l'adhesió o continuïtat (en el cas de Caldes) de l'Ajuntament dins de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper actiu.
El segon punt explicita la promoció de campanyes per contribuir a fer que les eleccions al Parlament tinguin un clar sentit plebiscitari.
Els punts tres i quatre del full de compromís tenen a veure amb el paper que pot jugar l'Ajuntament si es configura una majoria independentista al Parlament. Així, es demana que "l'Ajuntament es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l'Estat català". També es proposa que l'alcalde o alcaldessa participi a l'Assemblea de Càrrecs Electes en cas que "les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern".
El punt cinc del full demana "facilitar l'elecció com alcalde o alcaldessa del cap d'una de les llistes que incloguin tots els punts, tot promovent un govern municipal de majoria independentista".

Comparteix